POZIVNICA NA RADIONICU – KAKO ZNATI ŠTO ZAJEDNICA TREBA?

24.05.2018.

Srijeda 30. svibnja 2018. s početkom u 09:00h Ul. Aleksandra Schulteissa 19, 40000, Čakovec

Radionica jačanja kapaciteta organizacija civilnoga društva u okviru programa „Aktivni u zajednici“-

Zbog ograničenog broja sudionika radionice (maksimalno 15), molimo vas da što prije ispunite obrazac prijave na radionicu, i to najkasnije do petka, 25. svibnja 2018.

Prijavnica se nalazi OVDJE 

Na pitanje o izgradnji kapaciteta za članove udruga, većina se izjašnjava za planiranom i redovnom edukacijom jer su shvatili da su snažni ljudski resursi i osoblje s odgovarajućim znanjima, vještinama i iskustvom ključni za razvoj i održavanje udruga u kojim djeluju

Međutim, zbog ograničenih financijskih resursa, manjka osoblja i volontera, često problema udaljenosti edukacije (posebno u ruralnim i udaljenim područjima) udruge nisu u mogućnosti slati svoje predstavnike u onoj mjeri u koja bi zadovoljila elemente razvoja i održivost udruge.

Dakle, većina predstavnika udruga umjesto planiranog i dostupnog obrazovanja, fokusirana je na edukaciju kroz svakodnevni rad putem projekta. Osim toga možemo reći da članovi udruge uče iz iskustva i putem mentorstva svojih iskusnijih kolega.

Putem suradnje kroz program „Aktivni u zajednici“ Zaklada Zamah članicama i članovima udruga radi na jačanju njihovih kapaciteta i uspješnijeg pristupa u rješavanju problema unutar lokalnih zajednica. U tu svrhu, kroz posebno pripremljene radionice, osnažit će se organizacije civilnoga društva za djelovanje u smjeru održivosti i suradnje s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave. Isto tako, članovi i članice lokalnih organizacija osposobiti će se da rade na stvaranju dugoročnih partnerskih odnosa s različitim dionicima iz svojih lokalnih zajednica u cilju uspješnog planiranja i provođenja kampanja i lokalnih projekata u njihovim zajednicama. Na taj način djelovat će na razvoj pozitivnog okruženja u svojim zajednicama te će se uključivati u rješavanje problema i kreiranje novih društvenih sadržaja.