TJEDAN PLANETA ZEMLJE U MEĐIMURJU

19.04.2012.

Udruga ZEO Nobilis obilježava Dan planeta Zemlje na način da svoje aktivnosti fokusiramo na jednu prioritetnu okolišnu temu, a ove godine je to otpad.  Riječ je o edukativnog programu koji se tijekom cijelog tjedna od 17. do 23. travnja održava na različitim lokacijama u Međimurju.

Svi mi na razne načine možemo pridonijeti rješavanju problema otpada, očuvanju prirodnih resursa i održivom ekonomskom razvitku lokalne zajednice.  Program povodom Dana planeta Zemlje 2012. godine osmišljen je na način da upravo educira i informira o navedenim principima i potiče njihovu primjenu u praksi.

Akcija ima cilj edukacije o potrebi odvojenog skupljanja, odlaganja i vraćanja u reciklažni proces otpada iz kućanstava, te proces kompostiranja.

Gospodarenje otpadom je još uvijek glavni problem zaštite okoliša u Republici Hrvatskoj.  Loše gospodarenje otpadom je vrlo opasno za zdravlje ljudi, zagađuje prirodu, dodatno troši novac poreznih obveznika te doprinosi promjeni klime.

Paralelno s tim, po školama se distribuira novi animirani film (crtić) udruge ZEON i GKP „Čakom“, s naglaskom na BIOOTPAD.

PROGRAM:

Utorak  17.04.2012. ► Osnovna škola Orehovica

Srijeda  18.04.2012. ► Osnovna škola Macinec – Područna škola Gornji Hrašćan

Četvrtak  19.04.2012. ► Dječji vrtić Vrapćić  (Šenkovec)

Petak  20.04.2012. ► Osnovna škola Nedelišće, Područna škola Dunjkovec i Pušćine

Ponedjeljak  22.04.2012. ► Osnovna škola Strahoninec